'Praten over de scheiding van mijn ouders' . Lees column 3 van Max

column 3 van Max

Mijn naam is Max Jessurun, ik ben 25 jaar en ben Buddy bij Villa Pinedo. In de afgelopen 2 columns heb je al kunnen lezen over de scheiding van mijn ouders. In deze 3e column ga ik het hebben over mijn perfectief en dan vooral over het feit bij wie ik mijn verhaal kwijt kon.

Ik was bijna 7 jaar toen mijn ouders uit elkaar gingen, wat natuurlijk een best jonge leeftijd is. Het was ook mijn kleuterjuf die het nieuws aan mij vertelde... waardoor ik eigenlijk nooit goed heb geweten hoe ik mij voelde. Ik wist namelijk niet wat een scheiding inhield en had ook niemand in mijn omgeving die er mee te maken had.

Wat ik dan wel weet is dat ik er ’s avonds goed met mama en papa over had gepraat en dat het naar mijn weten allemaal wel oké was. Ik ben er vervolgens veel met m’n vader en moeder over blijven praten en dat was voor mij een hele geruststelling.

Ik heb het de jaren daarna allemaal ook gelaten totdat ik Demi van Villa Pinedo zag bij Koffietijd. Haar verhaal en het bestaan van deze stichting deed mij er toen toe besluiten om mij hiervoor aan te melden.

Bij de 1e kennismaking met de groep toekomstige Buddy’s kwam ik er snel achter dat er toch nog emoties en gevoelens bij de gehele scheidingsperiode zaten die ik nooit echt besproken had. Dit kwam omdat ik voor het eerst echt met lotgenoten zo intens erover ging praten.

Daarom is Villa Pinedo ook zo’n fijne plek. Of je nu midden in een scheiding zit of hij is al jaren achter de rug, het is een warm en veilig bad waar je je verhaal kwijt kan. Volgende maand vertel ik daar meer over!

Lees ook de eerste column van Max op de Hulpwijzer over de periode vóór de scheiding van zijn ouders, en zijn tweede column over de periode vlak na de scheiding. Wilt u meer informatie lezen over Stichting Villa Pinedo? Bekijk dan de website Villapinedo.nl

Het Relatiespreekuur Zutphen biedt onafhankelijke informatie en advies voor ouders met relatieproblemen en ouders die gaan scheiden. Kijk op www.relatiespreekuurzutphen.nl voor meer informatie.