Leesten, een jonge wijk

Leesten is een wijk in het zuidoosten van Zutphen met circa 10.000 inwoners. De bouw van de wijk begon 1992 met het westelijk deel en is anno 2020 nog steeds gaande in het oostelijk deel, met een totaal van circa 3500 woningen. De wijk wordt van west naar oost gebouwd.

De wijk is officieel ingedeeld in Leesten-Oost en Leesten-West. Leesten-west is inmiddels klaar en bestaat uit de deelgebieden: Laaksche buurt, Ooyerhoek, de Enk en Eme. Leesten-Oost bestaat uit drie deelgebieden: Het Looër Broek, De Looër Enk en Het Looër Woud. Leesten-Oost is deels nog in ontwikkeling. Op de hoogte blijven van alle nieuwbouwontwikkelingen in Leesten? Nieuwbouw in Leesten Oost

De wijk is vernoemd naar de buurtschap Leesten. De wijk is in het noordelijke deel van het buurtschap gebouwd. Leesten was oorspronkelijk een buurtschap van het dorp Warnsveld en vormde het zuidelijke buitengebied van dat dorp. In Leesten wonen veel jonge gezinnen, er is een buurtcentrum De Mene, er zijn scholen, sportverenigingen en een openbare buiten skatebaan. 

Vragen over wonen en leven in Leesten? Kijk op de gemeente website of in contact komen met de wijkregisseur? Wijkregisseur en aanspreekpunten Leesten

Hulp nodig of heb je een vraag? Of wil je iets doen in je eigen buurt of wijk? Dan is het sociale wijkteam van Perspectief Zutphen in jouw wijk, er voor je. Zij denken graag met je mee en helpen je. Je hoeft daarvoor niet te betalen. 

Buurtbemiddeling

Erger je je aan een alsmaar blaffende hond, aan harde geluiden, heb je last van pesterijen of van wat anders? En levert dat spanning op bij jezelf en/of in de buurt? Dan kan Perspectief Zutphen helpen met buurtbemiddeling. Deze hulp is gratis. 

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling helpt bij het oplossen van een conflict met je buren. Dat doen we door eerst met alle partijen apart contact te hebben. Als iedereen die betrokken is bij het conflict hulp wil van buurtbemiddeling, dan nemen we de volgende stap. We gaan samen in gesprek. Bij dat gesprek zijn twee vrijwillige buurtbemiddelaars. Zij zijn onpartijdig en ondersteunen jullie om samen tot een oplossing te komen, waarin iedereen zich kan vinden. Na een paar maanden nemen we contact op om te horen hoe het gaat.

Wil je contact met buurtbemiddeling?
Je kunt bellen met Mark Rietdijk, coördinator buurtbemiddeling: 06-30118918 of met het algemene nummer: 0575-519613.
Of mail naar buurtbemiddeling@perspectiefzutphen.nl.

Jongerenstraatcoach

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en zit je ergens mee? Bijvoorbeeld school, vrienden, ruzies, uitgaan, werk, schulden of uit huis gaan. Je bent met je vragen welkom bij onze sociale wijkteams. Of neem contact op met de jongerenstraatcoach van Perspectief Zutphen. De jongerenstraatcoach Fatih luistert naar je verhaal en denkt graag met je mee. Dit kost niets en is vertrouwelijk. Samen met Fatih kijk je wat er nodig is om verder te kunnen. Bel, mail, app of spreek Fatih aan op straat of op school, want daar is hij regelmatig aanwezig. Zijn nummer is 06-30118495. Zijn mail is: f.eren@perspectiefzutphen.nl.

Hulp bij klusjes in en om je huis? Buurtservice van Perspectief Zutphen biedt uitkomst.  

Heb je een praktische klus in huis of tuin, waar je hulp bij nodig hebt? Bijvoorbeeld dat schapje in de keuken dat opgehangen moet worden of de heg in de tuin die gesnoeid moet worden. Neem gerust contact op. De deelnemers en vrijwilligers van buurtservice doen de klus graag voor jou of samen met jou.

 

 

Nieuws & Activiteiten